Pengikut

Rabu, Julai 20, 2011

Kembali!

Assalamu'alaikum sahabat ;)


Alhamdulillah akhirnya aku jumpa jugak 'ubat' untuk blog asal aku ni. Serius dulu aku zero langsung pasal blog, terpengaruh dengan blog yang dah memang mantap, terus aku sibuk nak buat blog jugak, lama² dah tepu . Sampai 1 tahap aku biarkan je, tu yang ada blogger 'bertuah' yang termasuk blog ni asyik² jumpa entry ramadhan je sepanjang tahun. Maaf la korang heheh.

Sepanjang ketepuan tu aku selalu baca blog seorang kawan aku ni ;) Dari situ aku terfikir balik apesal aku tak buat semula blog yang lebih simple. Tak lama lepas tu lahirlah Masih Ada Plan B yang macam nyawa² ikan je tu.. ;D

Ok terus kepada titik utama!

Korang mahu pelekat muka/ design/ kartun/ idea sendiri?

Kalau mahu kasi angguk itu kapla..

Wokeh barulah semangat aku bertambah nak sambung sikit lagi. Taip panjang² pun takut nanti aku sendiri malas nak baca balik. Ok pelekat ni ada 3 spesies :-

i) Pelekat putih/ white sticker (inkjet print)
Pelekat ni jenis yang paling biasa kita jumpa tu. Kalau korang ada design atau gambar muka sendiri nak dijadikan pelekat, sangat² dialukan.

Maaf pada yang dah hampir muak tengok gambar ini. Sample je kot ;D



P-001



P-002



P-003



P-oo4



P-oo5



P-oo6



P-oo7



P-oo7



P-oo8



P-oo9



P-oo9



ii) Pelekat lutsinar/ transparent sticker [inkjet print, (reverse or normal)]
Pelekat ni jenis lutsinar maksudnya mana² warna putih akan jadi lutsinar dan ikut warna permukaan objek yang korang tampal tu.


Saja aku buat hitam putih, nak elak korang muak 2 kali ganda.



iii) Pelekat putih/ white sticker (cut out only)
Pelekat yang ni pulak jenis potong sahaja. Terpulanglah korang nak warna merah yang paling jambu ke. Biru yang paling sejuk ke. Semua pun boleh insyaAllah.




Ok huraian dan penerangan aku korang da baca, gambar contoh pun dah ditatap. Habis korang taknak tahu harga dan nilai pelekat tersebutkah? ;D Nak saiz apapun terpulang pada korang.

Ini harga (termasuk kos penghantaran) untuk saiz contoh kat atas, 2cm (w) X 7cm (h) :
  • Inkjet print = Hanya RM1.00/pc
  • Ada sedikit je penambahan harga kalau untuk pelekat gambar @ design yang perlu disunting.
Saya budak baru belajar, kalau ada kekurangan sila kasi tahu ye. Sebarang pertanyaan korang boleh hantar ke yusofbinngadi@gmail.com. Terima kasih. ;)



49 ulasan:

  1. wah mcm2 rupanya sticker ko buat ye sop :)
    kreatif ! :) * tumpang bangga jap hehe

    BalasPadam
  2. hehe... budak baru belajar Lip.. ojo lali support aku yo.. ;)

    BalasPadam
  3. cmne proses buat tu??share boleh??

    BalasPadam
  4. Biasa aku print gambar/ design fomat jpeg, eps la.. Tapi guna ikjet printer khas untuk banner, bunting, sticker semua tula bro..

    BalasPadam
  5. nice gak sticker ni...
    ikut saiz sendiri ke?

    BalasPadam
  6. Thanx Ezay..


    Yup, terpulang pada masing2.. saja aku bagi sample kecik, baru nampak comel.. ;D

    BalasPadam
  7. Thanx Ezay..


    Yup, terpulang pada masing2.. saja aku bagi sample kecik, baru nampak comel.. ;D

    BalasPadam
  8. dtg sini beri senyuman,, nk bg milo, tp pose kan?? =)
    http://lolz-l.blogspot.com/2011/08/selamat-berpuasa-ya.html#comments

    BalasPadam
  9. Thaks Kay.. Tu la slow² pun ok kan..

    BalasPadam
  10. inchik2...saya mau jgk bolehh??cantek sticker2 tu...dtg dari blog akk pupel...

    BalasPadam
  11. pehhhhhhh,meniaga dah dia!hehehehe .....

    BalasPadam
  12. waiseh..bez jugakkan kalau doodle boleh buat sticker sendiri camnie..tringin gak..hehe..nanti kalau nak buat,boleh datang cnie lagi :D

    BalasPadam
  13. eva_evo > Dipersilakan... ;)

    meaw > Heheh asyik tengok orang meniaga je, nak jugak try.. ;D

    Syahirah Suhaili > Orait.. Dialu-alukan... ;)

    BalasPadam
  14. Met pagi...jalan2 sini dan poloww....;d

    BalasPadam
  15. waaa...bestnya pndai design pelekat sendiri...nak jugakk..nak minta tlg design an...:-)

    BalasPadam
  16. gempak glew...ko supply kew...law aku nk order paperbag..ko kire cmne..law ade la..design..design aku sednri..

    BalasPadam
  17. Usop, Usop si pembuat pelekat! :D

    BalasPadam
  18. wow.. menarik tp tak tahu nak buat pelekat tuk ape.. neway chaiyok2 ye ;)

    BalasPadam
  19. waaaaa.. KAGUM SEBENTAR . kalau nak order kena bagi gambar ke, awak design kan ?

    BalasPadam
  20. Run Away > Terima kasih.. ;D

    akemilurves.... > Boleh je.. ;)

    ade2mama > Paperbag aku tak buat lagi la bro.. Maaf.

    Izzaty Ishak > Ya, sayakah yang dicari?

    nazirah > Terima kasih ya! ;)

    anamizu > ;)

    lynda salim > Hehe.

    Yup, apa² hal boleh je tanya kat emel tu Lyn.. ;)

    >

    BalasPadam
  21. wa....pandai wat sticker kew...nice ar...

    BalasPadam
  22. wa bagus2.. sticker menarik :D

    BalasPadam
  23. bisnes!!...

    cetak kad kawen boleh tak? :D

    BalasPadam
  24. ok laaa tuhhh... kreatif.. huhu

    nk taw nikmat dunia? jom bacer...
    http://lolz-l.blogspot.com/2011/10/6-nikmat-dunia.html

    BalasPadam
  25. comelnyaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa!!!!!!!!!!!!!!!!




    *bunuh diri ~

    BalasPadam
  26. pergh smart gak tgk sticker tu,ske design yg simple mcm tu...rasa2 tgk mcm dah berminat...

    BalasPadam
  27. wah best ni!!!. nanti nk jugak lah.

    BalasPadam
  28. fulamak.. pro r ko? ajar aku bro..

    BalasPadam
  29. Saiz semua sama ke? Comel lah sticker-sticker ni.

    BalasPadam
  30. steaker kereta kau ade wat tak de?

    BalasPadam
  31. wah !! pandai ko mendesign ekk. guna sofware per tu sop ??

    BalasPadam
  32. cantekkkkkkk HEADER kau ! ;)

    BalasPadam
  33. tak nak letak header keeee cik UTOP ? heee ;)

    BalasPadam
  34. eh salah soalan . tak nak letak kotak chat ke ? Hadoiiii ;)

    BalasPadam
  35. kirenye kau pernah sakit hati dengan aku la . sebab kdg2 aku tak terbalas chatbox. HAHAHAHA ;)

    BalasPadam
  36. wee~ mnarik gak tp cik x blh smpan bnde2 mcm ni lame2..haha ilang..

    BalasPadam
  37. Saya cadangkan entri ini dibuatkan satu link (tab lbh bagus) supaya pembaca mudah nak rujuk tempahan.

    sbb tadi t'cari2 harga kalau nak tempah.

    BalasPadam
  38. ok paham dah..nanti kalau sy nak print out sy cari awk eh untuk buat sticker :)

    BalasPadam

Ini cuma blog pelekat, silakan tempah jika berminat.. ;D